Alle innlegg av Marte

Avslutning i Skaun

Skjermbilde 2016-02-11 kl. 12.07.42
Dikt skrevet av elev ved 7. trinn, Venn skole

 

Så var avslutningsdagen der. En uke går fort! Først hadde vi en samling for de som hadde deltatt på kurset, både gruppa med de eldre og de yngre. Vi snakket litt sammen om det som hadde foregått på kurset, og leste opp tekster for hverandre. Så gikk vi inn i gymsalen, der publikum  ventet, alle elever ved 6. og 7. trinn. På bordene stod det frukt og saft og kaffe.  Alle  var så modige at de leste opp en tekst hver. Med mikrofon.

Skjermbilde 2016-02-11 kl. 11.38.05
Stolte elever fra 7. trinn leser tekster som har blitt til under kurset

Det var ei flott uke i Skaun! Stor takk til Skaun folkebibliotek ved Ann Helen Bergsland Mørk som ordnet så fine rammer for oss (og som har kjørt den førerkortløse forfatteren til og fra Venn skole hver dag denne uken). Gjennom et vakkert landskap med snø!

4 IMG_20160205_131938

 

 

 

 

Være strå finne

2016-02-01 12.26.11

I denne konvolutten ligger det mange lapper med ord på. En av oppgavene jeg ga denne uka var å skrive en tekst ut i fra tre tilfeldige ord som ble trukket fra konvolutten. Hvilke assosiasjoner vekket feks ordene

VÆRE

STRÅ

FINNE

(Hva tror du? )

Både de yngre og de eldre har jobbet med de samme skriveoppgavene  denne uka. Mange av oppgavene har handlet om å lete i minnet etter steder og stemninger. Det har blitt laget tekster om alt fra hester og blomstrete tapeter til fotballstjerner og Den store reisen til Barcelona!

I morgen møtes vi igjen alle sammen. Da er det avslutning på kurset. De som har vært med møtes og leser tekster for hverandre først. Etterpå går vi inn i gymsalen og leser opp for de andre elevene på 6. og 7. trinn. Det er nok mange som er spente på morgendagen!

 

Vinterkulturuke i Skaun

Skjermbilde 2016-02-01 kl. 18.24.20

Denne uka er det vinterkulturuke i Skaun kommune. «Minnene ser meg» er så heldig å få være en av mange aktiviteter som foregår denne uken. Det er et vell av konserter, kurs, foredrag og dans!

I dag hadde jeg første møte med en gruppe pensjonister som hadde meldt seg på kurset. Alle hadde ulik bakgrunn og motivasjon for å bli med. Det ble tre interessante timer.

Når jeg møter en gruppe første gang, tegner det seg opp nye bilder, et nytt omriss av et sted. Hvordan har folk bodd og levd her? Hva vil folk fortelle, hvilke historier og dikt blir skrevet, her – nå? Denne uka er det livet i Skaun som blir skissert opp. Men også liv som har blitt levd andre steder. Jeg gleder meg til å møte denne gruppa igjen om to dager. Og i morgen skal jeg møte en gruppe med elever fra 6. og 7. trinn på Venn skole. Jeg smugkikket inn en klasseromsdør i dag, og fikk et glimt av noen av dem!

Skjermbilde 2016-02-01 kl. 18.28.54

En uke går fort!

Plutselig var uka i Malvik over. Jeg har møtt elever ved sjuende trinn ved Sveberg skole to ganger, og gruppa med de eldre på Hommelvik bibliotek to ganger. I dag møttes de og leste opp for hverandre i Grendahuset på Sveberg skole. Alle leste tekster som har blitt til i løpet av uka. Det ble et flott møte. Tekster om speilbilder, selvbilder, framtidsvisjoner, barndomsminner, årstider – og spørsmål om hele eksistensen – ble framført! De som hadde levd litt lengre kunne til og med fortelle spennende historier fra andre verdenskrig. Det ble en fin samtale på tvers av generasjonene. Anne-Therese Dahle fra Hommelvik bibliotek hadde med frukt og forfriskninger til oss. Og en journalist fra Malvikbladet kom på besøk.

Her er noen bilder fra avslutningen. Takk til biblioteket på Hommelvik og den hyggelige staben på Sveberg skole for fine rammer rundt kurset.

Og for kurslederen var det herlig å ha så motiverte deltagere på kurs.

 

Forhåndsvisning av «2016-01-14 11.29.37.jpg»malvik to bilder tilMalvik 2 bilder

Første dag på besøk i Malvik

 

Hommelvik bibliotek minnene ser meg

Denne uken er det Malvik som får besøk. Klokken 10.00 i morges møtte jeg fem skrivende mennesker i alderen 56 – 81 på Hommelvik bibliotek. Det ble tre innholdsrike timer. Først tok vi en grundig presentasjonsrunde, så gikk vi løs på skriveoppgaver. Mange historier ble fortalt og innsiktsfulle refleksjoner gjort! Og en hjemmelekse til neste treff ble med ned i veska.

I morgen møter jeg en gruppe fra 7. trinn ved Sveberg skole.

Postkort fra kurset i Tydal

Her er noen av tekstene som ble til under skrivekurset i Tydal høsten 2014. Grafisk designer Annicken Stuler utformet flotte postkort, 11 tilsammen. Tekstene handler om alt mellom himmel og jord: hender, gråvær, elgjakt, whisky med is… Det var vanskelig å velge hvilke tekster som skulle være med, det var så mye fint. Kortene ble limt sammen til en postkortbok. Lett å dele, fin å se på. Sør-Trøndelag fylke har støttet prosjektet. Kanskje blir det flere kurs neste skoleår? Jeg krysser fingrene for det. Jeg ønsker alle en god jul og et skrivende godt nytt år!

Skjermbilde 2014-12-23 kl. 11.26.53Skjermbilde 2014-12-23 kl. 11.35.59Skjermbilde 2014-12-23 kl. 11.35.14Skjermbilde 2014-12-23 kl. 11.38.03

Tilbakeblikk

DSC02710DSC02701DSC02713DSC02712

Den 31. oktober hadde vi en fantastisk hyggelig avslutning på kurset. Store og små leste tekster for hverandre, og vi fikk en fin samtale på tvers av generasjonene. Jeg har plukket ut noen tekster fra kurset som skal bli til postkort. De går i trykken snart. Mer om dette på bloggen når de er klare! Kanskje blir det årets julekort!

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/a/e/8/martehuke.com/httpd.www/minnenesermeg/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/a/e/8/martehuke.com/httpd.www/minnenesermeg/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/a/e/8/martehuke.com/httpd.www/minnenesermeg/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/a/e/8/martehuke.com/httpd.www/minnenesermeg/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/a/e/8/martehuke.com/httpd.www/minnenesermeg/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/a/e/8/martehuke.com/httpd.www/minnenesermeg/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/a/e/8/martehuke.com/httpd.www/minnenesermeg/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/a/e/8/martehuke.com/httpd.www/minnenesermeg/wp-includes/formatting.php on line 4798