TID FOR AVSLUTNING

DSC02672

Å skrive er å finne ord for veien, lyset og mørket. Grantrær, hender, skyer, mose. Alt som kan beskrives kan forskes på med sanselighet og oppmerksomhet: Redsel for den regndryppende skogen. Å glede seg til jul. Å tegne en hånd og skrive et dikt inni hånden.

I dag har jeg vært hos 6. klasse i Tydal for andre gang. Det kom tekster om irritasjon, glede og glede som går over i sinne!

I morgen tidlig er det pensjonistene som skal treffes.

Fredag den 31. oktober møtes vi alle sammen til avslutning på biblioteket. Tidspunktet er satt til klokken 11. Tora Seljebø fra Sør-Trøndelag fylkesbibliotek kommer også. Det blir ikke åpent for annet publikum denne gang, vi satser på å skape en trygg ramme for de som har vært med. Forhåpentligvis vil alle dele tekster de har skrevet på kurset. Det er duket for et spennende møte på tvers av generasjonene. Vel møtt!

Bytte av datoer for neste kurs

På grunn av praktiske grunner ble tidene for neste runde med skrivekurs byttet om. Den 29. november blir det kurs for 6. klasse, den 30. for pensjonistforeningen. Vi møtes til samme klokkeslett på Tydal skole.  Informasjon om møtet mellom gruppene fredag 31. kommer senere. Jeg gleder meg til å se alle igjen!

Livet er den eneste måten*

DSC02646

En vakker morgen, en vakker dag. I dag har jeg møtt medlemmer fra Tydal pensjonistforening. Noen grudde seg nok litt, det var første gang de deltok på et skrivekurs. Skuldrene ble raskt senket, – litt kaffe, noen oppvarmingsøvelser, så var vi i gang. Vi jobbet med flere ulike oppgaver. Mange flotte tekster kom ned på papiret. Gruppa fikk med seg en hjemmeoppgave: Å skrive en tekst ut i fra tittelen «Den dagen». I morgen møter jeg 6. klasse ved Tydal barne- og ungdomsskole. De skal få skrive ut i fra de samme oppgavene.  Det blir spennende.

 

* Tittelen på blogginnlegget er hentet fra Wisława Szymborskas bok med samme tittel. (Oversatt av Christian Kjelstrup, Tiden Norsk Forlag 2013).

Tidspunkter for skrivekurs i Tydal

I neste uke begynner vi med kurs. Kanskje noen kjenner sommerfugler i magen? Kanskje er det første gang på skrivekurs! Jeg lover å gjøre alt jeg kan for å skape en trygg ramme rundt skrivingen. Vi skal nok få noen fine timer sammen!

Alle møtene er på Tydal barneskole.

Onsdag 15. oktober i uke 42: 3 timers skrivekurs for Tydal pensjonistforening (0830-1115)

Torsdag 16. oktober i uke 42: 3 timers skrivekurs for 6. klasse (ca 0830-1115)

 Onsdag 29. oktober i uke 44: 3 timers skrivekurs for pensjonistforeningen (0830-1115)

Torsdag 30. oktober i uke 44: 3 timers skrivekurs for 6. klasse (ca 0830-1115)

Fredag den 31. oktober skal de to gruppene møtes! Kommer nærmere tilbake med tidspunkt for dette.