Avslutning i Skaun

Skjermbilde 2016-02-11 kl. 12.07.42
Dikt skrevet av elev ved 7. trinn, Venn skole

 

Så var avslutningsdagen der. En uke går fort! Først hadde vi en samling for de som hadde deltatt på kurset, både gruppa med de eldre og de yngre. Vi snakket litt sammen om det som hadde foregått på kurset, og leste opp tekster for hverandre. Så gikk vi inn i gymsalen, der publikum  ventet, alle elever ved 6. og 7. trinn. På bordene stod det frukt og saft og kaffe.  Alle  var så modige at de leste opp en tekst hver. Med mikrofon.

Skjermbilde 2016-02-11 kl. 11.38.05
Stolte elever fra 7. trinn leser tekster som har blitt til under kurset

Det var ei flott uke i Skaun! Stor takk til Skaun folkebibliotek ved Ann Helen Bergsland Mørk som ordnet så fine rammer for oss (og som har kjørt den førerkortløse forfatteren til og fra Venn skole hver dag denne uken). Gjennom et vakkert landskap med snø!

4 IMG_20160205_131938

 

 

 

 

Være strå finne

2016-02-01 12.26.11

I denne konvolutten ligger det mange lapper med ord på. En av oppgavene jeg ga denne uka var å skrive en tekst ut i fra tre tilfeldige ord som ble trukket fra konvolutten. Hvilke assosiasjoner vekket feks ordene

VÆRE

STRÅ

FINNE

(Hva tror du? )

Både de yngre og de eldre har jobbet med de samme skriveoppgavene  denne uka. Mange av oppgavene har handlet om å lete i minnet etter steder og stemninger. Det har blitt laget tekster om alt fra hester og blomstrete tapeter til fotballstjerner og Den store reisen til Barcelona!

I morgen møtes vi igjen alle sammen. Da er det avslutning på kurset. De som har vært med møtes og leser tekster for hverandre først. Etterpå går vi inn i gymsalen og leser opp for de andre elevene på 6. og 7. trinn. Det er nok mange som er spente på morgendagen!

 

Vinterkulturuke i Skaun

Skjermbilde 2016-02-01 kl. 18.24.20

Denne uka er det vinterkulturuke i Skaun kommune. «Minnene ser meg» er så heldig å få være en av mange aktiviteter som foregår denne uken. Det er et vell av konserter, kurs, foredrag og dans!

I dag hadde jeg første møte med en gruppe pensjonister som hadde meldt seg på kurset. Alle hadde ulik bakgrunn og motivasjon for å bli med. Det ble tre interessante timer.

Når jeg møter en gruppe første gang, tegner det seg opp nye bilder, et nytt omriss av et sted. Hvordan har folk bodd og levd her? Hva vil folk fortelle, hvilke historier og dikt blir skrevet, her – nå? Denne uka er det livet i Skaun som blir skissert opp. Men også liv som har blitt levd andre steder. Jeg gleder meg til å møte denne gruppa igjen om to dager. Og i morgen skal jeg møte en gruppe med elever fra 6. og 7. trinn på Venn skole. Jeg smugkikket inn en klasseromsdør i dag, og fikk et glimt av noen av dem!

Skjermbilde 2016-02-01 kl. 18.28.54